Jak Zaostřit Fotografii

Obsah:

Jak Zaostřit Fotografii
Jak Zaostřit Fotografii

Video: Jak Zaostřit Fotografii

Video: Jak Zaostřit Fotografii
Video: Jak doostřit fotografii za pomocí Lightroomu, Camera RAW a nebo Photshopu. 2024, Duben
Anonim

Někdy se stane, že fotografie, která je úspěšná v kompozici, je zkažena pouze tím, že se ukázala být příliš tmavá a nevýrazná. Takovou fotografii však lze uložit - pomocí aplikace Adobe Photoshop se můžete naučit, jak fotografii zaostřit a rozjasnit, aby byla lepší a krásnější. S trochou praxe můžete upravit jas a čistotu jakékoli fotografie během několika minut.

Jak zaostřit fotografii
Jak zaostřit fotografii

Instrukce

Krok 1

Otevřete fotografii ve Photoshopu a v nabídce Úpravy vyberte část Vyvážení barev. Zaškrtnutím políčka Stíny nastavte hodnoty úrovní barev: -9, -5, -2. Poté zaškrtněte políčko Midtones a nastavte hodnoty -15, -4, +13. V nabídce Úpravy otevřete sekci Odstín sytosti a při vybrané možnosti Hlavní nastavte hodnoty shora dolů: 0, -31, 0.

Krok 2

Otevřete okno Křivky a nastavte hodnoty Vstup 89, Výstup 174. Zavolejte okno Úrovně a nastavte Vstupní úrovně na 12, 0, 87, 255. Přejděte na Nová vrstva úprav> Selektivní barva.

Krok 3

Opravte azurovou sekci: všude nastavte hodnotu na 0% a snižte hodnotu černé na -100%. Vytvořte novou vrstvu a namalujte oblohu na fotografii modře pomocí režimu prolínání měkkého světla, 50% krytí a 50% průtoku.

Krok 4

Poté vyberte žlutou a namalujte na trávu, poté v části Selektivní barva vyberte možnost Žlutá a nastavte hodnoty na nulu a v části Černá nastavte hodnotu na -28%.

Krok 5

Otevřete nabídku filtrů a vyberte možnost Unsharp Mask. Nastavte částku na 25 a poloměr na 1 pixel. Otevřete okno Křivky a nastavte hodnoty: Vstup 117, Výstup 139. Znovu otevřete nabídku filtrů a vyberte možnost Rozmazání povrchu.

Krok 6

Upravte rozostření povrchu s poloměrem 5 pixelů a prahovou hodnotou 10 pixelů. Po zpracování bude fotografie jasnější a jasnější a můžete ji použít společně s dalšími fotografiemi ve fotoalbu.

Doporučuje: