Co Ruskí Herci Hráli V Zahraničních Filmech

Obsah:

Co Ruskí Herci Hráli V Zahraničních Filmech
Co Ruskí Herci Hráli V Zahraničních Filmech

Video: Co Ruskí Herci Hráli V Zahraničních Filmech

Video: Co Ruskí Herci Hráli V Zahraničních Filmech
Video: TOP 5 českých herců v hollywoodských filmech 2024, Smět
Anonim

Rusko je bohaté na talentované lidi, kteří se osvědčili v různých oblastech činnosti. Kino není výjimkou. Zástupci domácí herecké školy jsou žádaní nejen doma, ale i v zahraničí.

Oleg Vidov v americkém filmu "Red Heat"
Oleg Vidov v americkém filmu "Red Heat"

Sovětští a později ruští herci hráli ve společných filmech domácích filmových studií ve spolupráci se zahraničními a v těch, které kompletně vytvořily zahraniční filmové společnosti.

Sovětská éra

Slavný herec Georgy Vitsin hrál ve dvou společných filmech. Ve sovětsko-polském filmu Cesta pana Klyaksy podle pohádek polského spisovatele J. Bzhechwy hrál krále Apollinaria. Dalším filmem za účasti tohoto herce je americko-sovětská adaptace pohádkové hry M. Meterlincka „Modrý pták“. V tomto filmu režiséra amerického režiséra J. Cukora hrál G. Vitsin v roli Sahary - jednoho ze společníků chlapce Tiltila a dívky Mityla. Partnery sovětského umělce byli tak slavní američtí herci jako Elizabeth Taylor, Jane Fonda a Robert Morley.

Vladimir Vysockij hrál v maďarsko-francouzském melodrámu „Dva“(1977). Toto je jediný film, kde hrál se svou ženou Marinou Vlady.

Oleg Vidov hrál v zahraničních filmech. V roce 1967 hrál prince Hagbarda v dánském filmu Red Robe, který vychází z romantické zápletky skandinávské balady. V roce 1990 hrál herec portrétovou roli Otta v americkém erotickém melodramatu "Divoká orchidej" a o rok dříve se O. Vidov a další slavný sovětský herec - Savely Kramorov - podíleli na tvorbě amerického filmu "Red Heat", kde jejich partnery byli A. Schwarzenegger a J. Belushi.

Kariéra Vidova v americké kinematografii pokračovala v postsovětském období: „Ice Runner“(1993), „Love Story“(1994), „Immortals“(1995), „Wishmaker 2: Evil Never Dies“(1999), „Thirteen Dny “(2000).

Kramarov se také neomezil na „Red Heat“. V roce 1984 si zahrál ve sci-fi filmu Vesmírná odysea 2010 jako sovětský kosmonaut. Dalšími americkými filmy s účastí S. Kramarova jsou „Moskva na Hudsonu“(1984), „Ozbrojené a nebezpečné“(1988), „Dvojitý agent“(1987).

Modernost

Současní ruští herci jsou také žádáni v zahraničí.

V americkém filmu „The Turn“(1997), natočeném podle románu J. Ridleyho „Stray Dogs“, hrál Valery Nikolaev, ruskému publiku známý z televizního seriálu „Burgeois's Birthday“. Ve stejném roce hrál v dalším americkém filmu - „Svatý“a o rok později - v thrilleru „Zákeřný nepřítel“.

V americkém akčním filmu The Peacemaker, vytvořeném v roce 1997, hrál jednu z hlavních rolí ruský herec Alexander Baluev, jeho partnery byli George Clooney a Nicole Kidman.

V roce 2001 byl ve Spojených státech natočen film Behind Enemy Lines, který vypráví o bosenské válce v roce 1995, a jednu z rolí v něm hrál Rus Vladimir Mashkov.

Doporučuje: